Ga terug

Vegan Gado Gado met tempé

Wel een waarschuwing: je hebt hier best wat pannen voor nodig. Maar dat is het zeker waard.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Veganistisch
Porties: 2 grote eters

Ingrediënten

  • 160 gram basmati rijst
  • 150 gram Tempé
  • 1 flinke scheut plantaardige olie
  • 200 gram boontjes 5cm stukken
  • 1/2 komkommer blokjes
  • 150 gram Taugé
  • 1 zak Cassave kroepoek
  • 400 ml ongeveer pindasaus voor recept zie Spring Rolls recept

Lekkere groente erbij

  • 1/5 bloemkool roosjes
  • 1 prei ringen

Instructies

  • Snijd en was alle groenten. Kook de rijst volgens de instructie die op de verpakking staat en kook de boontjes 5 minuten, en giet ze daarna af.
  • Bak de tempé in een kleine koekenpan met aardig wat olie. Zoveel dat de hele onderkant van de pan bedenkt is met 2mm olie. Voeg hier een scheutje sojasaus toe. Draai de tempé een voor een om, tot alle kanten mooi bruin zijn.
  • Pak een wok, doe hier wat olie in (ik gebruikte de olie van de tempé-pan) en bak hier de boontjes en overige groenten in, behalve de taugé. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur maar roer wel goed door. Gooi pas bij de laatste 2 minuten de taugé erbij.
  • Voeg de rijst bij de groenten en bak die nog 1 minuut.
  • Serveer alles bij elkaar met pindasaus en cassave kroepoep ernaast.