Ga terug

Linzen/courgette-salade met pitjes en gerookte tofu

Beste maaltijdsalade ever.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Veganistisch
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • peultjes of snijbonen of sugar snaps
  • 1 blok gerookte tofu
  • 1 handje zonnebloempitten
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 blik linzen
  • snufje peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de sla en paprika in stukjes en de komkommer en courgette in kleine blokjes. Doe de gesneden groenten in een grote (salade)bak waar je alles nog makkelijk in kunt mengen.
  • Snij de peultjes en kook ze. (Ik doe rond de 5 min want ik houd van een beetje harde boontjes). Giet ze af als ze gaar zijn en gooi ze bij de salade.
  • Bak de zonnebloempitten en pompoenpitten in een pannetje zonder olie op hoog vuur. Blijf wel regelmatig roeren tot ze een beetje bruin zijn. Let op: de pitten kunnen gaan poffen zoals popcorn. Gooi alle pitten bij de salade.
  • Snijd de gerookte tofu in blokjes en bak deze met wat olie tot alle kanten bruin zijn. Gooi deze bij de salade.
  • Laat de linzen uitlekken en was ze nog even en gooi ze bij de salade.
  • Meng alles door elkaar en voeg eventueel wat zout en peper toe. KLAAR. Eet smakelijk! :)