Basisrecept tortilla wraps maken van 4 ingrediënten

Dit is een recept waarvan ik nooit had bedacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken. Als we nu niks in huis hebben, maak ik zelf wraps omdat het zo makkelijk is. Je hebt altijd wel bloem, olie en zout in huis.

Wat eet je op een tortilla wrap?

Wraps zijn veganistisch en je kunt er van alles op doen. Voor lunch vul ik ze graag met een salade (avocadosalade) of besmeer ik ze met hummus. Voor avondeten vul ik ze met chili sin carne of falafel-salade.
Ze zijn ook goed als vervanger voor roti-pannenkoekjes. Wraps zijn niet even lekker maar wel een stuk makkelijker en goedkoper!

Recept: makkelijk tortillawraps maken

Dit is een recept waarvan ik zelf nooit had bedacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken. Zelf wraps maken is veel lekkerder dan voorverpakt kopen!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Veganistisch
Porties: 8 wraps

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 125 ml water lauw
  • 0,5 eetlepel olie bijv. zonnebloem
  • 0,5 theelepel zout

Instructies

  • Mix het zout door de bloem. Voeg dan het water en de olie toe en kneed 5 min tot een grote bol. Als het te droog is voeg je wat extra water toe.
    Bol deeg om wraps van te maken
  • Laat de bol een uur rusten met een vochtige theedoek over de bak.
  • Verdeel de bol in 8 gelijke bolletjes.
    Verdeel de bol in 8 gelijke bolletjes.
  • Strooi wat bloem op je aanrechtblad of snijplank. Rol de bollen met een deegroller goed plat.
    Strooi wat bloem op je aanrechtblad of snijplank. Maak de bol met een deegroller goed plat.
  • Bak de wraps aan beide kanten zo'n 1 minuut op middelhoog vuur zonder olie. (Of met een heel klein beetje als je hem wat vetter/zachter wilt). Bak ze niet te lang, dan worden ze hard!
    Bak je wraps kort in een pan

Notities

Je kunt ze in de koelkast bewaren maar dan worden ze wel harder.

Zelf tortillawraps maken met maar 4 ingrediënten! Makkelijk recept op nynkek.nl

Tortilla wraps pizza

Je kunt ze ook als pizza beleggen! Ze zijn een stuk lichter dan normale pizza’s omdat de bodem een stuk dunner is. Smeer er wat tomatenpuree op en beleg met jouw favoriete groenten en kruiden. Bak ze even (5 min) in de oven en ze zijn klaar.

Eet smakelijk!

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*