Mangocurry. Er is iets magisch aan de combinatie van de balletjes en de curry.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2personen
Ingrediƫnten
2mango's(rijp)
4elroerbakolie
1ui(fijngesnipperd)
2tenenknoflook(fijngehakt)
1rode peper(in reepjes)
200mlkokosmelk
200grampandanrijst
300gramvegetarische balletjesWij gebruiken die van de ah
3bosuitjes(in stukken van 1cm)
Instructies
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer driekwart van de mango en snijd de overige plakken in stukken.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 tot 3 minuten. Voeg de mangopuree toe en bak nog 1 minuut. Roer de kokosmelk erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de vegetarische balletjes rondom bruin.
Bak de bosui en stukken mango 1-2 minuten mee met de balletjes. Serveer de vegetarische balletjes met rijst en giet de saus erover.