Ga terug

Pittige mangocurry met balletjes

Mangocurry. Er is iets magisch aan de combinatie van de balletjes en de curry.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 mango's (rijp)
  • 4 el roerbakolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (in reepjes)
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram pandanrijst
  • 300 gram vegetarische balletjes Wij gebruiken die van de ah
  • 3 bosuitjes (in stukken van 1cm)

Instructies

  • Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer driekwart van de mango en snijd de overige plakken in stukken.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 tot 3 minuten. Voeg de mangopuree toe en bak nog 1 minuut. Roer de kokosmelk erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Mangocurry maken recept
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de vegetarische balletjes rondom bruin.
  • Bak de bosui en stukken mango 1-2 minuten mee met de balletjes. Serveer de vegetarische balletjes met rijst en giet de saus erover.