Recept afdrukken

Recept: Courgette-prei-soep

Courgette is fijn, omdat het de soep romig maakt waardoor je geen kookroom hoeft toe te voegen. #healty Als je niet van pittig houdt, kun je de rode peper weglaten. Wij voegen achteraf zelfs nog tabasco toe.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Veganistisch
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 grote prei
  • 1 grote courgette
  • 3 iets kruimige aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 liter groentebouillon
  • beetje verse peterselie
  • 1 ciabatta
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was je prei, courgette en aardappel goed. Vooral tussen de prei blijft vaak nog wat zand zitten. Wij laten de schil om de aardappel zitten, maar je mag ze ook eerst schillen. Snijd de prei, aardappel en courgette in stukjes. Snijd de rode peper in kleine ringen en hak de knoflook in kleine stukjes.
  • Doe de olie in een soeppan en bak de prei, courgette en rode peper een paar minuten. Voeg dan de aardappel en knoflook toe en bak nog een minuut.
  • Voeg de twee liter groentebouillon toe en laat het zachtjes met deksel 20 minuten koken. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van je ciabatta staat aangegeven.
  • Doe de ciabatta in de oven. Controleer of de aardappel zacht is. Zo niet, kook nog even, als je er makkelijk met je vork in kan prikken is hij goed. Pureer je het mengsel met een staafmixer en je bent klaar!
  • Serveer de courgette-prei-soep met de ciabatta en verse peterselie erop.

Notities

Het recept is voor minstens vier personen. Wij maken met z'n twee dit recept, zodat we er later in de week nog van kunnen eten, tot wel drie dagen.