Ga terug

Vegan Indiase curry met linzen

De veganistische variant van Indiase kip kerrie met linzen van Betty's Kitchen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Veganistisch
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Currypasta

  • 4 sjalotjes
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel kerrie Madras kruiden
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout

Rest

  • 400 gram linzen uit blik
  • 1 blok tofu
  • 1 tomaat
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 scheutje olie

Instructies

  • Schil de sjalotjes, gember en knoflook. Haal de zaden uit de rode peper.
  • Stop de sjalotjes, knoflook, rode peper en gember in je keukenmachine. Mix dit een paar minuten tot een gladde massa. Heb je geen keukenmachine? Snijd alles dan zeer fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin het sjalot-knoflook-peper-gember-mengsel, gedurende 1-2 minuten. Voeg de gesneden tofu toe en bak. De tofu moet een beetje bruin aan de buitenkant worden.
  • Roer de Kerrie Madras, kurkuma en zout los in een half kopje water (gebruik niet te weinig zout, dan wordt het erg flauw). Giet dit bij de tofu en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 1 minuut doorpruttelen.
  • Snijd de tomaat door en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in smalle partjes en leg deze in de saus om mee te koken.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Leg je een hand spinazie in de wok en laat deze een slinken in de saus. Voeg dan pas de volgende hand spinazieblaadjes toe, totdat alles erin zit. Roer de saus goed door, breng desnoods nog op smaak met zout en peper.
  • Als laatste schep je de linzen in de pan en laat deze een paar minuten mee verwarmen.
  • Serveer alles in een diep bord.