Hartige Italiaanse muffins
Afgekoeld ook erg lekker en perfect voor feestjes als snack.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans, Vegetarisch
Porties: 12 muffins
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram geraspte oude kaas
- 15 kleine stukjes zongedroogde tomaten uit pot
- 1 bol mozzarella
- 60 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 eieren
- 200 ml sojamelk
- zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak een grote kom en zeef hier het bakmeel boven. Voeg de kaas toe en mix het.
Snijd de tomaten en mozzarella in kleine stukken.
Voeg de tomaten, mozzarella, pijnboompitten en Italiaanse kruiden bij het bakmeel.
Klop de eieren los in een bakje met de melk. En doe er wat peper bij.
Voeg het ei bij de rest en roer vluchtig door.
Vul de muffinvormen met je beslag. Ik vond een opscheplepel hier handig bij.
Bak je muffins in het midden van de oven 25-30 minuten.