Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het bladerdeeg uit de diepvries.
Was je groente goed. Snijd de prei en courgette (en rode peper als je van pittig houdt) in kleine stukken. Bak dit in een grote pan tot alles geslonken is en het meeste vocht eruit is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Mix in een bakje de crème fraîche, ei, kruiden en 1/3e van de kaas.
Vet je ovenschaal in en beleg met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Vul deze met het gebakken groentemengsel en giet daarna het crème fraîche/ei-mengsel er overheen.
Strooi de rest van de kaas over je groentemengsel. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen. Als je bladerdeeg over hebt kun je leuke vormen maken, en smeer die in met een beetje olie.
Bak de taart in 20 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Notities
Je kunt variëren met verschillende groente en kruiden.