Ga terug

Recept: Paddenstoelenpasta

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Porties: 1

Ingrediënten

  • 150 gram Paddenstoelen liefst verschillende
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram pasta
  • 1 scheutje olie
  • 50 ml crème fraîche of plantaardige room/boter
  • 1 beetje tijm vers
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in stukken. Niet te kleine stukken, want je moet ze nog wel proeven.
  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukken en bak die in een pan. (Hier komt later ook de pasta nog bij, dus niet in een kleine pan.)
  • Doe de paddenstoelen bij de ui en knoflook en bak een paar minuten. Voeg de crème fraîche toe en laat even inkoken. Voeg peper, zout en tijm toe.
  • Als de pasta klaar is, voeg die bij je paddenstoelenmengsel. Roer dit goed door en je eten is klaar!
  • Ik deed er wat verse peterselie op ter garnering maar dat hoeft natuurlijk niet. Is gewoon mooi voor de foto.