Ik vind dit de lekkerste homemade vegaburger! Het is wat meer werk dat de kant-en-klare maar de moeite helemaal waard. Als broodje raad ik een Italiaanse bol of een andere harde bol aan.
Voorbereidingstijd10min
Bereidingstijd20min
Totale tijd30min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Veganistisch
Porties: 4burgers
Ingrediƫnten
Burgers
1groteuifijngesneden
3teentjesknoflook
1grotewinterwortelgeraspt
1theelepeldjinten(gemalen komijn)
1theelepelchilipoeder
1blikbruine bonen(215 gram uitlekgewicht)
1eetlepelketchup
2eetlepelssojasausketjap asin
75gramhavermoutfijngemalen
zout en peper
Overig
4broodjesbijv Italiaanse bollen
toppingnaar keuze
Instructies
Snijd de ui en knoflook in kleine stukken. Rasp de wortel.
Heb je een keukenmachine? Maal de havermout dan fijn. Heb je er geen, dan is dat geen ramp want de burgers worden nog steeds lekker!
Fruit de ui in een grote koekenpan, waar de burgers ook in passen (zodat je minder afwas hebt). Voeg de knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
Voeg de geraspte wortel, djinten en chilipoeder toe. Bak dit tot de wortel zacht is, zo'n 3 minuten. Zet het vuur uit.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze even af. Prak de bruine bonen in een grote kom met een vork. Doe het wortelmengsel, wat je net bakte, erbij. Voeg ketchup, sojasaus en (fijngemalen) havermout toe. Kneed dit tot een massa en maak hier vier even grote bollen van. Duw die plat tot vier burgers.
Bak de burgers met wat olie tot beide kanten bruin zijn.
Serveer op een broodje. Lekkere toppings: tomaat, sla, komkommer, augurk en currysaus. Alles wat jij lekker vindt kan erop!