Recept: Vegan currypasta met linzen

Zelf avondeten maken zonder pakjes en zakjes is veel makkelijker dan ik dacht. Je moet gewoon weten wat je nodig hebt. Zo maakte ik laatst zelf tandoori-kruiden. Hoe je currypasta zelf maakt, staat hieronder. Deze linzencurry is lekker kruidig met een vleugje pittig. Je kunt ook Kipstuckjes van de vegetarische slager gebruiken, ik denk dat het dan nog lekkerder wordt. Maar ik gebruik hier simpele (en goedkope) tofu.

Ik maakte een vegan variant van Betty’s Indiase kip kerrie met linzen.

nynkek - recept linzencurry vegan - DSCF2915-160706-2

Hoe maak je zelf currypasta

De currypasta maak je met knoflook, ui, gember, rode peper en kerrie Madras kruiden. Ik gooi alles in de blender maar je kunt het ook zelf fijnhakken. Deze ingrediënten zijn goed voor de basis van het gerecht. Met rest van het recept kun je variëren met andere groenten en vleesvervangers.

Veganistische Indiase kip kerrie met linzen, recept via nynkek.nl
De veganistische variant van Indiase kip kerrie met linzen

Ingrediënten curry met linzen

nynkek - recept linzencurry vegan - DSCF2910-160706-2

Vegan Indiase curry met linzen
Recept Afdrukken
De veganistische variant van Indiase kip kerrie met linzen van Betty's Kitchen.
 • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Vegan Indiase curry met linzen
Recept Afdrukken
De veganistische variant van Indiase kip kerrie met linzen van Betty's Kitchen.
 • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Currypasta
Rest
Porties: personen
Instructies
 1. Schil de sjalotjes, gember en knoflook. Haal de zaden uit de rode peper.
  Schil de sjalotjes, gember en knoflook. Haal de zaden uit de rode peper.
 2. Stop de sjalotjes, knoflook, rode peper en gember in je keukenmachine. Mix dit een paar minuten tot een gladde massa. Heb je geen keukenmachine? Snijd alles dan zeer fijn.
  Stop de sjalotjes, knoflook, rode peper en gember in je keukenmachine. Mix dit een paar minuten tot een gladde massa. Heb je geen keukenmachine? Snijd alles dan zeer fijn.
 3. Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin het sjalot-knoflook-peper-gember-mengsel, gedurende 1-2 minuten. Voeg de gesneden tofu toe en bak. De tofu moet een beetje bruin aan de buitenkant worden.
  Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin het sjalot-knoflook-peper-gember-mengsel, gedurende 1-2 minuten. Voeg de gesneden tofu toe en bak. De tofu moet een beetje bruin aan de buitenkant worden.
 4. Roer de Kerrie Madras, kurkuma en zout los in een half kopje water (gebruik niet te weinig zout, dan wordt het erg flauw). Giet dit bij de tofu en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 1 minuut doorpruttelen.
 5. Snijd de tomaat door en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in smalle partjes en leg deze in de saus om mee te koken.
 6. Voeg de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Leg je een hand spinazie in de wok en laat deze een slinken in de saus. Voeg dan pas de volgende hand spinazieblaadjes toe, totdat alles erin zit. Roer de saus goed door, breng desnoods nog op smaak met zout en peper.
  Voeg de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Leg je een hand spinazie in de wok en laat deze een slinken in de saus. Voeg dan pas de volgende hand spinazieblaadjes toe, totdat alles erin zit. Roer de saus goed door, breng desnoods nog op smaak met zout en peper.
 7. Als laatste schep je de linzen in de pan en laat deze een paar minuten mee verwarmen.
  Als laatste schep je de linzen in de pan en laat deze een paar minuten mee verwarmen.
 8. Serveer alles in een diep bord.
  Serveer alles in een diep bord.

Variatietip:

Gebruik nepkip in plaats van tofu, dat is nog lekkerder!

nynkek - recept vegan linzencurry - DSCF3020-160712-2

 


Kook jij vaak uit pakjes of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd wat je van dit lekkere recept vindt! Eet smakelijk.

Follow