Vegan Gado Gado met tempé
Wel een waarschuwing: je hebt hier best wat pannen voor nodig. Maar dat is het zeker waard.
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2grote eters
Porties
2grote eters
Ingrediënten
Lekkere groente erbij
Instructies
  1. Snijd en was alle groenten. Kook de rijst volgens de instructie die op de verpakking staat en kook de boontjes 5 minuten, en giet ze daarna af.
  2. Bak de tempé in een kleine koekenpan met aardig wat olie. Zoveel dat de hele onderkant van de pan bedenkt is met 2mm olie. Voeg hier een scheutje sojasaus toe. Draai de tempé een voor een om, tot alle kanten mooi bruin zijn.
  3. Pak een wok, doe hier wat olie in (ik gebruikte de olie van de tempé-pan) en bak hier de boontjes en overige groenten in, behalve de taugé. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur maar roer wel goed door. Gooi pas bij de laatste 2 minuten de taugé erbij.
  4. Voeg de rijst bij de groenten en bak die nog 1 minuut.
  5. Serveer alles bij elkaar met pindasaus en cassave kroepoep ernaast.