Vegan Gado Gado met tempé

Tempé blijft een lastige vleesvervanger om lekker te maken. Ik heb jaren gedacht dat ik het niet lustte, tot ik het op een andere manier bereidde. En dat is eigenlijk heel simpel. Snijd de tempé in repen en bak het met aardig wat olie en wat sojasaus goed bruin. Op deze manier frituur je het bijna, en wordt het echt heel lekker!

Dit is goed te combineren met Gado Gado, zodat je die veganistisch kunt maken.

Pindasausrecept kun je vinden bij mijn Spring Rolls recept.

Wel een waarschuwing: je hebt hier best wat pannen voor nodig. Omdat je de boontjes en rijst tegelijk kookt en de pindasaus maakt. En daarna de tempé in een koekenpan bakt en daarna nog alles in een wok.

Vegan Gado Gado met tempé
Recept Afdrukken
Wel een waarschuwing: je hebt hier best wat pannen voor nodig. Maar dat is het zeker waard.
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2 grote eters
Porties
2 grote eters
Vegan Gado Gado met tempé
Recept Afdrukken
Wel een waarschuwing: je hebt hier best wat pannen voor nodig. Maar dat is het zeker waard.
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2 grote eters
Porties
2 grote eters
Ingrediënten
Lekkere groente erbij
Porties: grote eters
Instructies
  1. Snijd en was alle groenten. Kook de rijst volgens de instructie die op de verpakking staat en kook de boontjes 5 minuten, en giet ze daarna af.
  2. Bak de tempé in een kleine koekenpan met aardig wat olie. Zoveel dat de hele onderkant van de pan bedenkt is met 2mm olie. Voeg hier een scheutje sojasaus toe. Draai de tempé een voor een om, tot alle kanten mooi bruin zijn.
  3. Pak een wok, doe hier wat olie in (ik gebruikte de olie van de tempé-pan) en bak hier de boontjes en overige groenten in, behalve de taugé. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur maar roer wel goed door. Gooi pas bij de laatste 2 minuten de taugé erbij.
  4. Voeg de rijst bij de groenten en bak die nog 1 minuut.
  5. Serveer alles bij elkaar met pindasaus en cassave kroepoep ernaast.


Follow

Misschien vind je dit ook leuk: