Recept: Vegan linzensoep
Zo’n gerecht waarvan iedereen het recept vraagt, nadat ik het ze heb laten proeven. Het is goedkoop, voedzaam, superlekker en snel te maken.
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Soep
Garnering (keuze, niet alle drie)
Instructies
  1. Verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de gehakte ui, knoflook en gember toe en fruit 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg een snufje zout, komijnpoeder en cayennepeper toe. Bak alles al roerende ongeveer 1 minuut.
  2. Voeg de tomaten, 3 citroenschijfjes en de linzen toe. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en roer goed door. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de soep koken tot de linzen zacht zijn (ongeveer 30 minuten).
  3. Garneer de soep met korianderblaadjes, lente-ui-ringen en bladpeterselieblaadjes en een citroenschijfje. Serveer heet.
Notities

Komt uit My New Roots.