Recept: Snijbonen met tomaat en krieltjes

Een gerecht met een mooie kleurcombinatie. De rode tomaten steken goed af op de groene snijbonen en dan vind ik leuk. Ik maakte het gerecht omdat ik niet zo goed wist wat ik met snijbonen aanmoest. Ik bedoel, ze zijn lekker, maar er moet toch iets bij. De feta maakt een soort van sausje. Eet smakelijk!

nynkek - recept vegetarisch snijbonen met tomaat en krieltjes - DSCF2982-160707

Recept: Snijbonen met tomaat en krieltjes
Recept Afdrukken
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Recept: Snijbonen met tomaat en krieltjes
Recept Afdrukken
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 4 centimeter.
    Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 4 centimeter.
  2. Wok de snijbonen in een grote pan op hoog vuur met de olie. Roer regelmatig zodat ze aan alle kanten een beetje bruin worden.
  3. Bak de krieltjes in een andere pan totdat ze bruin worden. Voeg alvast wat zout en peper toe.
    Bak de krieltjes in een andere pan totdat ze bruin worden. Voeg alvast wat zout en peper toe.
  4. Voeg de cherrytomaten toe aan de snijbonen en bak deze mee totdat de velletjes een beetje knappen.
    Voeg de cherrytomaten toe aan de snijbonen en bak deze mee totdat de velletjes een beetje knappen.
  5. Strooi de in stukken gesneden fetakaas erbij. Hoe langer je het bakt hoe meer de kaas smelt en overal komt. Doe wat jij lekker vindt. Ik vond lang bakken fijn, dan wordt het echt een sausje.
  6. Bak de pijnboompitten kort zonder olie op hoog vuur. Als ze bruin worden zijn ze klaar dus haal ze gelijk van het vuur, want bruin verandert al snel in zwart. En verbrandt zijn ze niet lekker.
  7. Server de krieltjes naast de boontjes en strooi wat pijnboompitten erover.
    Server de krieltjes naast de boontjes en strooi wat pijnboompitten erover.
Follow

Misschien vind je dit ook leuk: