recept: (pittige) meloensalade met munt en geitenkaas

Krijg jij ook niet zoveel door je keel als het heel warm is? Dan is dit frisse meloengerecht een oplossing!

Tip: Bewaar de meloen van te voren in de koelkast, zodat het extra fris is. Gaat een hele meloen niet in je koelkast passen? Snijd hem van te voren in stukken!

Je kunt jouw lievelingsmeloen gebruiken of voor een mix van verschillende meloenen gaan!

recept: (pittige) meloensalade met munt en geitenkaas

Frisse watermeloensalade met een (optioneel) pittige nasmaak. Vooral goed te eten met warm weer. Het is niet een supervullende maaltijd.
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine meloen of verschillende soorten
  • 1 komkommer
  • 4 takjes munt
  • 1/2 citroen
  • 20 gram gerookte amandelen
  • 120 gram geitenkaas biologisch

-optioneel- maar wel heel lekker erbij!

  • 1/2 rode peper
  • 1 zakje gemende sla

Instructies

  • Snijd de meloen, komkommer en geitenkaas in blokjes. -optioneel- Als je van pittig houdt snijd de rode peper (zonder pitjes) in hele kleine stukjes.
  • Haal de muntblaadjes van de takjes, was ze en voeg ze samen met de meloen, komkommer, amandelen en geitenkaas in een grote (salade)bak.
  • Pers hier de citroen over uit (in etappes, proef tussendoor dat het niet te zuur wordt)
  • -optioneel- Meng de sla er doorheen. Als je rode peper erbij doet, voeg de helft toe. Proef of het niet te pittig is en meng de rest erbij als je dat lekker lijkt.
  • Meng alles goed door en serveer!

De rode peper voegt een fijne pittige nasmaak aan de frisse salade. Feestje in je mond!

Eet smakelijk!

Frisse meloensalade met rode peper en munt

Follow

2 Reacties

    • Nynke
      10 augustus 2020
      Antwoord

      Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*