Hartige Italiaanse muffins en ander party food

Voor Pims verjaardagsfeestje stonden we tot 01.00u in de keuken! Maar alleen omdat we het bakken uitstelden tot 22.00u. Dit recept voor hartige muffins is heel makkelijk en binnen een uurtje klaar. Je maakt de mix in een grote bak, stopt die in de vormpjes en zet het even in de oven. Ze hoeven niet eens warm te zijn bij het opdienen, al moet ik toegeven dat het wel iets lekkerder is. Misschien omdat ze verser proeven. Ik maakte twee soorten en vond de Italiaanse het lekkerst.

hartige-mufins

Ik maakte 12 Italiaanse muffins en 12 kaasmuffins met hete peper. Beide hadden een heel ander recept en dat zag je ook bij het resultaat. De Italiaanse werden veel groter. Ik gebruikte bij de kaasmuffins geen rode peper maar een groene Jalapeño, en vond hem helemaal niet zo pittig. Die ga ik dus nog een keer proberen met meer pepers.

DSCF3712

Ik bakte ook de heerlijke (vegan) citroentaart van de Groene Meisjes die erg goed bij de Italiaanse muffins paste, aangezien die ook Italiaans is. Maar ik moet toegeven dat dat toevallig was. Als avondeten maakten we de lekkerste (vegan) linzensoep ever, ook weer met citroen. En als feestelijk drankje virgin mojito’s. Dat recept komt binnenkort op mijn blog, maar ik zal het geheim alvast verklappen: Je moet appelsap i.p.v. rum gebruiken, om ze toch de alcoholsmaak te geven.

nynkek - vegan linzensoep - DSCF6440-160821

Hartige Italiaanse muffins

Afgekoeld ook erg lekker en perfect voor feestjes als snack.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans, Vegetarisch
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 15 kleine stukjes zongedroogde tomaten uit pot
  • 1 bol mozzarella
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 200 ml sojamelk
  • zout en peper naar smaak

non-food

  • 12 muffinvormpjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een grote kom en zeef hier het bakmeel boven. Voeg de kaas toe en mix het.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in kleine stukken.
  • Voeg de tomaten, mozzarella, pijnboompitten en Italiaanse kruiden bij het bakmeel.
  • Klop de eieren los in een bakje met de melk. En doe er wat peper bij.
  • Voeg het ei bij de rest en roer vluchtig door.
  • Vul de muffinvormen met je beslag. Ik vond een opscheplepel hier handig bij.
  • Bak je muffins in het midden van de oven 25-30 minuten.

DSCF3702

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*