Couscoussalde met halloumi
Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.
  • MaaltijdHoofdgerecht, Lunch
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Salade
Garnering
Instructies
  1. Kook het water en maak de bouillon. Doe dit bij de couscous en laat even staan.
  2. Was de courgette en komkommer goed en snij ze in kleine blokjes. Meng deze in een grote (sla)bak.
  3. Was de sla en paprika en snij in kleine stukken. Meng deze door de courgette&komkommer. Voeg wat peper en zout toe en meng dat erdoorheen.
  4. Snij de halloumi in grote plakken ( 3cm bij 1 cm). Maak de plakken niet te dun, maar zo’n 0,5 cm. Bak de haloumi met wat olie tot die mooi bruin wordt.
  5. Bak de zonnebloempitten in een kleine pan zonder olie. Blijf goed roeren tot ze bruin zijn. Wanneer ze bruin worden zijn ze klaar en moeten ze van het vuur af, anders worden ze zwart. Mix deze door de salade.
  6. Je kunt de couscous door de salade mengen of op je bord naast de salade scheppen. Leg de halloumi er bovenop.
Notities

Ook lekker erbij: rozijnen en noten.