Ingrediënt: zout

4 mei 2017 / Recepten
19 januari 2017 / Recepten

Dit is een recept waarvan ik nooit had bedacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken. Als we nu niks in huis hebben, maak ik zelf wraps omdat het zo makkelijk is. Je hebt altijd wel bloem, olie en zout in huis.

Wat eet je op een tortilla wrap?

Wraps zijn veganistisch en je kunt er van alles op doen. Voor lunch vul ik ze graag met een salade (avocadosalade) of besmeer ik ze met hummus. Voor avondeten vul ik ze met chili sin carne of falafel-salade.
Ze zijn ook goed als vervanger voor roti-pannenkoekjes. Wraps zijn niet even lekker maar wel een stuk makkelijker en goedkoper!

→ Lees het hele bericht Basisrecept tortilla wraps maken van 4 ingrediënten

21 juli 2016 / Recepten

Zelf avondeten maken zonder pakjes en zakjes is veel makkelijker dan ik dacht. Je moet gewoon weten wat je nodig hebt. Zo maakte ik laatst zelf tandoori-kruiden. Hoe je currypasta zelf maakt, staat hieronder. Deze linzencurry is lekker kruidig met een vleugje pittig. Je kunt ook Kipstuckjes van de vegetarische slager gebruiken, ik denk dat het dan nog lekkerder wordt. Maar ik gebruik hier simpele (en goedkope) tofu.

→ Lees het hele bericht Recept: Vegan currypasta met linzen

14 april 2016 / Recepten

Kip Tandoori vond ik vroeger superlekker. Toen ik op kamers ging was het een van mijn lievelingsgerechten, maar dan met tofu en kruiden uit een pakje. Het was niet eens in me opgekomen dat ik die kruidenmix heel makkelijk zelf kon maken. Nu ik samenwoon, en ons kruidenkastje steeds meer kruiden begint te bevatten, hoefde ik zelfs niks te kopen om deze kruidenmix te maken. Binnenkort gaan we een grote stash in een pot maken, zodat dit lekkere gerecht nog sneller gemaakt kan worden.

→ Lees het hele bericht Recept: vegan kip tandoori + kruidenmix