Ingrediënt: rijst

Rijst behoort zoals alle granen tot de grassenfamilie. Rijst is het belangrijkste voedsel voor een groot deel van de wereldbevolking, vooral in de warmere streken.

4 oktober 2017 / Recepten

Tempé blijft een lastige vleesvervanger om lekker te maken. Ik heb jaren gedacht dat ik het niet lustte, tot ik het op een andere manier bereidde. En dat is eigenlijk heel simpel. Snijd de tempé in repen en bak het met aardig wat olie en wat sojasaus goed bruin. Op deze manier frituur je het bijna, en wordt het echt heel lekker!

Dit is goed te combineren met Gado Gado, zodat je die veganistisch kunt maken. → Lees het hele bericht Vegan Gado Gado met tempé

4 mei 2017 / Recepten
16 juni 2016 / Recepten

Deze curry is ons go-to recept als we geen zin hebben om te koken, maar toch moeten koken. De currypasta van Fair Trade Original heeft geen toegevoegde E-nummers of andere gekke dingen (ok, wel rietsuiker). Bij currypasta moet je als vegetariër goed opletten, want er zit vaak garnalen-extract in, wat dat ook mag zijn. In deze gelukkig niet.

→ Lees het hele bericht Recept: simpele curry

14 april 2016 / Recepten

Kip Tandoori vond ik vroeger superlekker. Toen ik op kamers ging was het een van mijn lievelingsgerechten, maar dan met tofu en kruiden uit een pakje. Het was niet eens in me opgekomen dat ik die kruidenmix heel makkelijk zelf kon maken. Nu ik samenwoon, en ons kruidenkastje steeds meer kruiden begint te bevatten, hoefde ik zelfs niks te kopen om deze kruidenmix te maken. Binnenkort gaan we een grote stash in een pot maken, zodat dit lekkere gerecht nog sneller gemaakt kan worden.

→ Lees het hele bericht Recept: vegan kip tandoori + kruidenmix

3 oktober 2012 / Recepten