Ingrediënt: olie

11 mei 2017 / Recepten

Risotto klinkt best moeilijk maar het is eigenlijk heel simpel. Het kost alleen wat tijd omdat je moet blijven roeren terwijl de bouillon verdampt. Eigenlijk kan er niet zoveel misgaan, zolang je blijft roeren. Deze spinazie-risotto is zelfs als je niet zo van rare kazen houdt, prima te eten. Dan moet je alleen de garnering weglaten :) Maar als je wel van gorgonzola houdt is het echt verrukkelijk! Ik bedoel, spinazie en gorgonzola, hmmm! <3

→ Lees het hele bericht Spinazie-risotto met gorgonzola

6 april 2017 / Recepten

Dit is een gerecht waarvan iedereen het recept vraagt nadat ik het ze het heb laten proeven. Het komt uit het kookboek van My new roots, waar honderd plantaardige recepten in staan, vrij van bewerkte ingrediënten.

Deze linzensoep is lekker, goedkoop, voedzaam en snel te maken. En als je -net als ik- een gevulde voorraadla hebt, kun je hem maken zonder boodschappen te hoeven doen.

→ Lees het hele bericht Recept: Vegan linzensoep

16 februari 2017 / Recepten
19 januari 2017 / Recepten

Dit is een recept waarvan ik nooit had bedacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken. Als we nu niks in huis hebben, maak ik zelf wraps omdat het zo makkelijk is. Je hebt altijd wel bloem, olie en zout in huis.

Wat eet je op een tortilla wrap?

Wraps zijn veganistisch en je kunt er van alles op doen. Voor lunch vul ik ze graag met een salade (avocadosalade) of besmeer ik ze met hummus. Voor avondeten vul ik ze met chili sin carne of falafel-salade.
Ze zijn ook goed als vervanger voor roti-pannenkoekjes. Wraps zijn niet even lekker maar wel een stuk makkelijker en goedkoper!

→ Lees het hele bericht Basisrecept tortilla wraps maken van 4 ingrediënten

13 oktober 2016 / Recepten

Vegetarische preitaart is al sinds mijn studententijd een grote hit, zoals je kunt zien aan deze foto uit 2012 en deze uit 2013. Ik ken het recept uit mijn hoofd en maak altijd extra grote porties zodat ik het als lunch of meerdere dagen als avondeten kan eten. Het leukste is om de bovenkant te beleggen met extra stukken bladerdeeg en daar mooie vormen van te maken. Zet er iemands leeftijd of naam op, en het is ineens een (hartige) verjaardagstaart!

→ Lees het hele bericht Recept: preitaart

4 augustus 2016 / Recepten

Een gerecht met een mooie kleurcombinatie. De rode tomaten steken goed af op de groene snijbonen en dan vind ik leuk. Ik maakte het gerecht omdat ik niet zo goed wist wat ik met snijbonen aanmoest. Ik bedoel, ze zijn lekker, maar er moet toch iets bij. De feta maakt een soort van sausje. Eet smakelijk!

→ Lees het hele bericht Recept: Snijbonen met tomaat en krieltjes

21 juli 2016 / Recepten

Zelf avondeten maken zonder pakjes en zakjes is veel makkelijker dan ik dacht. Je moet gewoon weten wat je nodig hebt. Zo maakte ik laatst zelf tandoori-kruiden. Hoe je currypasta zelf maakt, staat hieronder. Deze linzencurry is lekker kruidig met een vleugje pittig. Je kunt ook Kipstuckjes van de vegetarische slager gebruiken, ik denk dat het dan nog lekkerder wordt. Maar ik gebruik hier simpele (en goedkope) tofu.

→ Lees het hele bericht Recept: Vegan currypasta met linzen

2 juni 2016 / Recepten

Soep is een geweldig iets. Je snijdt je lievelingsgroenten in stukjes, bakt en kookt het met wat groenteboullion en je hebt gezond en superlekker avondeten! Als je geen tijd hebt om te koken, kun je een grote pan van te voren maken en invriezen. Alleen voor het sporten vind ik het niet fijn, dan gaat je buik zo klotsen met het rennen. Verder is het een ideale maaltijd!

→ Lees het hele bericht Recept: Courgette-prei-soep

14 april 2016 / Recepten

Kip Tandoori vond ik vroeger superlekker. Toen ik op kamers ging was het een van mijn lievelingsgerechten, maar dan met tofu en kruiden uit een pakje. Het was niet eens in me opgekomen dat ik die kruidenmix heel makkelijk zelf kon maken. Nu ik samenwoon, en ons kruidenkastje steeds meer kruiden begint te bevatten, hoefde ik zelfs niks te kopen om deze kruidenmix te maken. Binnenkort gaan we een grote stash in een pot maken, zodat dit lekkere gerecht nog sneller gemaakt kan worden.

→ Lees het hele bericht Recept: vegan kip tandoori + kruidenmix

25 februari 2016 / Recensie
3 oktober 2012 / Recepten