Recept: mangoijs met kokos en chocola

Wij eten alleen toetjes als er mensen komen logeren of als we iets te vieren hebben. Dit is een toetje wat we maken als we niks te vieren hebben maar gewoon zin hebben in iets superlekkers. Zo kwam het ook tot stand. We hadden niks lekkers in huis, behalve diepvriesmango en kokosmelk. En natuurlijk chocola, maar dat hebben we gelukkig altijd in huis. Ik probeerde maar wat uit door alles in de keukenmachine te gooien en het was echt fantastisch. Zeker met dit warme weer.

Moraal van dit verhaal: Dus zorg dat je altijd diepvriesmango, kokosmelk en chocola in huis hebt, en je kunt dit altijd maken!

nynkek - recept vegan mangoijs - DSCF3556-160730

Recept: mangoijs met kokos en chocola

Zelf mangoijs maken is makkelijk, je hebt alleen diepvriesmango nodig! Doe er nog wat kokosmelk en chocola bij en je hebt een heerlijk toetje.
Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Veganistisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje diepvries mango
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram chocola puur

Optioneel

  • 1 handje kokosrasp garnering

Instructies

  • Doe de chocolade in de keukenmachine en hak het fijn. Heb je geen keukenmachine? Snijd het dan in hele kleine stukjes.
  • Gooi de mangostukjes en kokosmelk erbij en maal het een paar minuten tot het een gladde massa is. Met een staafmixer moet dit ook kunnen.
  • Verdeel het ijs over twee bakjes. Wil je het extra mooi serveren? Houd dan wat chocola achter en strooi dit samen met wat kokosrasp over het ijs.

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*