Recept: Snijbonen met tomaat en krieltjes

Een gerecht met een mooie kleurcombinatie. De rode tomaten steken goed af op de groene snijbonen en dan vind ik leuk. Ik maakte het gerecht omdat ik niet zo goed wist wat ik met snijbonen aanmoest. Ik bedoel, ze zijn lekker, maar er moet toch iets bij. De feta maakt een soort van sausje. Eet smakelijk!

nynkek - recept vegetarisch snijbonen met tomaat en krieltjes - DSCF2982-160707

Recept: Snijbonen met tomaat en krieltjes

Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram snijbonen
  • 100 gram fetakaas biologisch
  • 300 gram krieltjes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 handje pijnboompitten
  • scheutje olie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 4 centimeter.
  • Wok de snijbonen in een grote pan op hoog vuur met de olie. Roer regelmatig zodat ze aan alle kanten een beetje bruin worden.
  • Bak de krieltjes in een andere pan totdat ze bruin worden. Voeg alvast wat zout en peper toe.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de snijbonen en bak deze mee totdat de velletjes een beetje knappen.
  • Strooi de in stukken gesneden fetakaas erbij. Hoe langer je het bakt hoe meer de kaas smelt en overal komt. Doe wat jij lekker vindt. Ik vond lang bakken fijn, dan wordt het echt een sausje.
  • Bak de pijnboompitten kort zonder olie op hoog vuur. Als ze bruin worden zijn ze klaar dus haal ze gelijk van het vuur, want bruin verandert al snel in zwart. En verbrandt zijn ze niet lekker.
  • Server de krieltjes naast de boontjes en strooi wat pijnboompitten erover.

Follow

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*